3 april 2012

SUMMERPROOF | Lichaam

Nu de gure wintermaanden voorbij zijn en de zon volop begint te schijnen is het binnenkort tijd om te gaan chillen in het park, naar het strand te gaan en op vakantie te gaan. En tja, in de meeste gevallen kan je er niet omheen: bikini aandoen! Nu ja, ik begrijp het wel... Door die winterdip hebben we ons lekker getroost met een goede portie chocolade en die beharing op ons lichaam kon er ook eventjes aan geloven. Maar nu is het dus tijd geworden om daar komaf mee te maken en je lichaam helemaal summerproof te maken met onderstaande tips en tricks en als extra motivatie een paar plaatjes van mooi, gebruinde lichamen!

Om een lekker bruin velletje te krijgen zijn er verschillende mogelijkheden. Natuurlijk bruinen aan de zon is de eerste manier. Ondertussen kan je lekker relaxen met muziek in je oren, een lekkere cocktail die je in die zomersfeer brengt en een goed boek. Let op om altijd, maar dan ook altijd, je goed in te smeren met een zonnebrandcrème aangepast aan jouw lichaam. Het best kan je je een halfuurtje voordat je de zon ingaat insmeren en dat om de twee uurtjes herhalen. Je kan er ook voor kiezen in plaats van lui in de zon te liggen, te gaan sporten. Het is wetenschappelijk bewezen dat je sneller bruint wanneer je beweegt en bovendien is 't goed voor je conditie en voor je lichaam in z'n geheel! Maar voor degenen die geen zin hebben om urenlang in de zon te liggen of om in dat warme weer te gaan sporten is de zonnebank ook een optie, als je daar tenminste het geld voorhebt. Het is iets duurder, maar het geeft ook wel wat. Denk wel aan al die schadelijke stralen, dat kan nooit goed zijn. Nog een andere manier, en voor de meeste de efficiëntste, is zelfbruiner. Het geeft een snel en mooi effect (als je het tenminste goed aanbrengt en uitsmeert) en je hoeft niet zo veel van je tijd hieraan te besteden. Nog een paar tips voor tijdens het zonnen: wissel je bikini elke dag om te voorkomen dat hetzelfde modelletje telkens staat afgetekend op je lichaam en bescherm ook je ogen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon door een goede zonnebril te dragen!


Je benen hebben het vast en zeker hard te verduren gekregen de afgelopen winterperiode. Tijd dus om hen een verwenbeurt te geven. Ga ten eerste regelmatig (één à twee keer per week) met een scrub aan de slag om al die dode huidcellen te verwijderen. Een scrub geeft al snel een gezond en glanzend resultaat aan je benen. Dan komt de volgende stap: ontharen. Dat moet nou eenmaal ook gebeuren. Iedereen heeft een verschillende manier van ontharen. De ene gaat tegen de pijn in door te harsen, iemand anders voelt zich goed bij epileren en nog een andere scheert erop los. Aan elke methode zijn een paar voor- en nadelen verbonden. De keuze is volledig aan jou. Na een scrub- en ontharingsbeurt kunnen je benen er wat droog uitzien. Tijd voor een crème! Bewaar die bodybutter voor volgende winter wanneer je benen extra droog zijn en gebruik nu eens een lekkere bodylotion met een fris, zomers geurtje. Om je benen nog van een extra kleurtje te voorzien kan je een bodylotion gebruiken met bronzing effect. Dat gebruik ik namelijk en dat werkt echt prima, na een weekje zie je al resultaat!


We willen allemaal strak in 't lichaam zitten, maar jammer genoeg is dat niet iedereen meegegeven, ook niet aan mij. Het wordt dus dringend tijd voor een work out! Schrijf je bijvoorbeeld in bij de sportschool en ga er zo'n drie keer per week heen. Maar 't is best wel zonde om binnen te gaan sporten terwijl het zonnetje buiten volop schijnt, niet? Ga dus even in een lekker groen park gaan joggen of hardlopen, touwtjespringen in je tuin, zwemmen of waarom niet skeeleren op de dijk aan zee? Er zijn zoveel mogelijkheden om buiten én gratis te gaan sporten en ondertussen lekker te zonnen!

Hoe bereiden jullie je lichaam voor op de zomer? Alle extra tips zijn welkom in de comments!

XOXO

4 opmerkingen:

  1. Leuk artikel! Van welk merk is die bodylotion die je bedoelt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die bodylotion is van Mylène, binnenkort komt er nog een review over! ;)

      Verwijderen
  2. Leuk artikel!
    Ik heb vandaag men benen summerproof gemaakt (;
    Heb nog eens geprobeert om te epileren maar kan de pijn echt niet aan haha ben gewoon een watje (;
    x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gewoon het ergste verwachten en dan kan het alleen maar meevallen! En doorzetten, hoe meer je epileert hoe minder pijn het gaat doen. Ik voel er nu niks meer van en doe het bijna een jaar! xoxo

      Verwijderen

Een reactie zou fijn zijn, bedankt daarvoor! <3